maandag 28 januari 2019

Boerderijklassen maandag 28 januari

Toen we deze ochtend onze oogjes openden, zag het er eventjes niet zo goed uit. We startten ons grote avontuur in de regen. Gelukkig konden we  verzamelen in de refter van de school. Toen de bus was ingeladen, zongen we met z'n allen ons boerderijlied, knuffelden we mama en papa nog even en hupten we op de bus. Wij op weg richting Pulle. De file viel gelukkig goed mee en rond 9u 20 waren we reeds op de boerderij.
Na het harde werk van valiezen uitladen werden we door Yelle getrakteerd op zelfgemaakte cupcakes. En... Daar was de zon!!! Toen mochten we met Jeroen - onze monitor- en de juffen de boerderij verkennen. We maakten kennis met de geiten, de schapen en de kippen. De varkens voelden zich vandaag niet zo top, dus daar konden we nog niet bij. Zo leerden we beetje bij beetje onze weg kennen. Jeroen wou verder profiteren van het zonnetje dus mochten we meteen met het grote werk beginnen: konijnen knuffelen, met de tractors rijden, paardrijden, paardenkaka opruimen en ja hoor.... de ezelsstal uitmesten. Bedden opmaken kan immers ook tijdens een regenbui.
Uiteraard kregen we van al dat harde werk mega honger. Deze middag werden we verwend met verse pompoensoep, heerlijk krokante fishsticks en kei-lekkere spinaziepuree. Alle bordjes waren leeg, alle buikjes waren gevuld. Sommige kinderen schoven tot 4 keer aan bij de buffettafel.
Toen kwam er plots een fikse regenbui opzetten, dus hoog tijd om onze bedjes op te maken. Dankzij de vlotte inpakkunsten van ons mama's en papa's ging dit als een fluitje van een cent. Op een half uurtje was alles in kannen en kruiken en was het alweer tijd voor de volgende activiteit.
Onder de deskundige leiding van Jeroen kleurden onze handjes rood, groen of geel tijdens het maken van onze zeepjes. Daarna was het alweer tijd voor een lekker vieruurtje. Nadat onze buikjes gevuld waren, moesten ook de buikjes van de diertjes nog gevuld worden. Dieren voederen.... wat een werk.
Ongelooflijk maar waar... toch hadden de kinderen alweer honger. Alle brood werd opgesmikkeld.
Als laatste deel van de avond mochten we de douche in - voor sommigen een waar avontuur- spelen met de puzzels, de gezelschapsspelletjes en de boerderij. Juf Nathalie las ons nog een verhaaltje voor het slapengaan voor en nu liggen we al lekker te snurken.

Geen opmerkingen: