dinsdag 28 januari 2020

Boerderijklassen dag 2

Dag mama en papa!

Morgen deze tijd liggen we al terug in ons eigen bedje, maar nu dromen we nog in ons boerderij-stapelbed over onze avonturen van vandaag.
Al swingend kwamen we deze ochtend uit ons bedje. De afgelopen nacht had het hard geregend, maar de ochtend was droog en frisjes.
Na een lekker ontbijt hebben we heerlijke havermoutkoekjes gemaakt. Daarna was het weer tijd voor het grote werk. De kindjes van juf Inge zorgden ervoor dat de paarden in een kraaknette stal de dag door konden brengen en de kindjes van juf Saartje kregen de vuilste stal van heel de boerderij voorgeschoteld: de ezelstal. Maar... wat een trotse juffen... Stallen kuisen ging als vanzelf en grote scheppen mest verdwenen zonder problemen in de kruiwagen. De handschoenen zullen morgen zeker een goede wasbeurt nodig hebben!
De voormiddag vloog voorbij en het was alweer tijd voor ons middagmaal. Er stond terug versgemaakte soep op het menu en daarna lekkere spaghetti.
Na het middagmaal hadden de juffen platte rust voorzien maar wat een verrassing... Op onze bedjes lagen kaartjes, briefjes, tekeningen, en zelfs heuse boekjes. De ogen van de kindjes blonken van zoveel leuks en alle briefjes werden gretig gelezen.
Na de platte rust leerden we vilten en toverden we een kartonnen pen om tot iets moois. De weergoden zijn ons ook dit jaar supergoed gezind en na het vilten hebben we nog een hele namiddag buiten gespeeld/gewerkt. Paardrijden, voederen, op ezelswandeling, knuffelen, voederen,.... het stond allemaal op het programma. Als kers op de taart werden we nog getrakteerd op een kampvuur. Florine is volgende week jarig en om het feest compleet te maakte trakteerde zij op lekkers.
Daarna boterhammen, douchen en spelen.
Morgen starten we de dag met opruimen en hopelijk blijven de regenbuien achterwege zodat we ook morgen nog veel van de diertjes kunnen genieten.En voor jullie het weten zijn we weer thuis...

 

Al

Geen opmerkingen: