maandag 27 januari 2020

Boerderijklassen dag 1.

Dag lieve mama's en papa's. De eerste dag van ons grote avontuur zit er op.
De dag begon extra spannend toen de bus kampte met fileproblemen en we een klein uurtje later vertrokken. Maar de kinderen waren superflink en daarom vonden we dat ze een extra snoepje op de bus zeker verdiend hadden.
Rond 10u kwamen we op de boerderij aan en konden we meteen onze spieren tonen. Alle valiezen droegen de kinderen naar de juiste kamers. Na al dat harde werk rammelden onze buikjes al een beetje en was het tijd voor koek en drank.
En toen begon het echte avontuur.... Jeroen leidde ons rond op de boerderij en eindelijk maakten we kennis met de kippen, de zwijnen, de ganzen, de schapen, de pony's,....De weergoden waren ons goedgezind en na de rondleiding staken we de handen uit de mouwen. We mochten zelf een beetje kiezen en dat maakte het nog fijner dan we verwacht hadden. Sommigen knuffelden de konijntjes, anderen verkenden het gocart-parcours, de ruiters onder ons reden een paar rondjes op de paarden en monitor Elke speelde ponyspelletjes.
Na al dit plezier was het al tijd om onze maagjes te vullen. Als middagmaal genoten we van homemade groentesoep en daarna spinaziepatatjes met de lekkerste braadworst ooit!
Na de middag nog steeds geen regen, dus maakten we een cocktail voor de kippen, voerden we de konijnen, ezels, eenden en ganzen, de hangbuikzwijnen, schapen en geiten.
Hierna maakten we superlekkere appel-aardbeienconfituur. Wees gerust, woensdag mogen jullie allemaal een beetje proeven.
Als vieruurtje kregen we lekkere wafels en daarna nog even buiten spelen en natuurlijk.... onze bedden opmaken.
Raar maar waar.... Voor we het wisten was het tijd voor het avondmaal. We aten boterhammen a volonté. Hopelijk brengt de bakker voor het ontbijt een nieuwe lading brood, want veel is er niet meer over.
Daarna mochten we spelen, knutselen en douchen. Wij hebben ook allemaal een leuke boodschap voor jullie.... Vandaag tonen we jullie er al 3, morgen de rest. De WIFI is niet ze denderend...
Ondertussen liggen jullie kapoenen (letterlijk) te knorren en dromen we van nieuwe avonturen!!

Tot morgen lieve mama's en papa's!!


;  



Geen opmerkingen: