maandag 6 februari 2017

maandag aprés-skidag



Dag mama’s en papa’s,
Het was weer een heel leuke dag in Leysin.
De Daltons kwamen onze deze ochtend streng maar rechtvaardig wekken. We mochten vandaag een half uurtje langer slapen want het is wissel. Het was controle van onze tenen, onze haren en onze lenigheid ! En dat was allemaal OK !
Er viel de voorbije nacht een dik pak sneeuw ! Buiten zag alles er wonderbaarlijk mooi uit.
Na een stevig ontbijt (sommigen verorberen zomaar even 5 boterhammen) zorgden de juffen en meester voor een verrassing : wat gek om onze mama’s en/of papa’s weer te zien op filmpjes. We kwamen tot de conclusie dat jullie niet allemaal geboren acteurs en actrices zijn maar het deed ons wel deugd om jullie te zien ! Enne … Juste heeft nog niet gezongen !
Daarna maakten we ons klaar voor het sneeuwbalgevecht van de eeuw ! En het was de moeite ! De sneeuwballen vlogen gretig (opdracht meer dan volbracht !) in het rond en ieder (lees : vooral meester en juffen) werd stevig bekogeld.Nafis en Rune werden helemaal ondergegraven. We deden ook aan sneeuwzwemmen en sneeuwduiken ! Er werden rare bouwsels gemaakt in de sneeuw. Zaaaaaaaaaalig was dat. We kregen er niet genoeg van en hadden zelfs geen zin in ons middagmaal (ravioli en/of puree met calamares).
Deze namiddag waren de weergoden ons heel gunstig gezind want de zon kwam door het dikke wolkendek piepen. Joepie…..zon en verse sneeuw. De beginners vertrokken vandaag voor de eerste keer naar de grote blauwe piste. De gevorderden skieden van ‘jumpke’ naar ‘jumpke’ !
Terug in hotel Fabiola werd het startschot gegeven voor de après-ski party. De juffen en meester trakteerden met chips en andere snoep.  En dan was het shaken à volonté ! Natuurlijk moesten wij dansen tot de laatste snik. Het was nog een tandje bijsteken om op tijd aan het avondmaal te verschijnen ! Ondertussen zijn we bijna gedoucht en gaan we naar de Mis. We sluiten de dag af met een mini-fakkel tocht …. Straks nog medailles en een verhaaltje en dan dodo !

Geen opmerkingen: