vrijdag 20 maart 2015

Vrijdag : een ganse dag in La bella Suisse

Oogjes open en opnieuw een stralende zon vandaag !
Op de melodieën van hoofd, schouders, knie en teen werden we gewekt door de juffen en meester.
Na een stevig ontbijt met een heerlijk zacht gekookt eitje maakten we ons klaar voor de tweede skidag. Natuurlijk verliep het stukken vlotter dan gisteren ! Wij leren snel hoor ! Alle juffen en meesters (ook die van de andere scholen) vinden ons brave en beleefde kindjes ! Onze skimoni's hadden er ook zin in en het werd een leuke skivoormiddag. Tussendoor genoten we van een prachtige zonsverduistering !


Deze middag stonden hot streepke dogs op het menu ! Jammie ! Samen met Mijnheer Directeur trokken we naar Grimentz. Meester Tom en de juffen skieden erheen !


Grimentz is een heel oud Zwitsers dorpje. We namen er de grote cabine naar boven met twee andere scholen ! Tijd voor groepsfoto's !


Terug beneden werden we ingedeeld in scholen-gemengde-groepen en deden we een zoektocht doorheen Grimentz.


Samen met meester Tom zongen we ons skilied en over de 'Jean' en zijn 'kiekenfabriek' !
Pas rond 17u keerden we weer terug naar Zinal.


Joepie de poepie want de leerkrachten hadden een verrassing in petto voor ons ! Tot groot jolijt kregen we filmpjes van onze mama's en/of papa's te zien. Zaaaaaalig ! Het was ondertussen aperitieftijd en we smulden chips en dronken bubbels.


Na de spaghetti installeerden we ons in de gang en werkten ijverig aan onze 'deurhangers' !
Nu luisteren we naar een geanimeerd verhaaltje (verteld door juf Inge) en is meester Tom aan het zweten aan de filmpjes. Juf Kelly en juf Veronique schrijven verslagen en seffens gaan we dodo doen en dromen van sneeuw, de bergen, skiën, plezier maken, vriendjes en vriendinnetjes, zingen en we kijken uit naar morgenvroeg : wie en hoe worden we gewekt ???? Wordt vervolgd....

Geen opmerkingen: